Aktuális hír

Liba-Tor–Túra & Újbor Ünnep 2021

Létrehozás dátuma: 2021.10.14.

Mi, akik el kívánjuk mondani, hogy már most jó előre mindent megteszünk a jövő esztendei bőség kedvéért, gyülekezzünk az Úr 2021. éve november havának 05-06., 12-13., 19-20. napján, péntek, vagy szombat este, 18.00.h-tól, Márton Napi Libatorra, a Szél Fiai Fogadó-ban.

„Ki Márton napján libasültet nem eszik,
hozzá jóféle idei újbort nem iszik,
biz nagy lészen annak az új esztendőben baja,
mer’ nem lészen asztalán étele,
és nem lészen hordójában bora,
s annak álla bíz felkopik, torka szomjan marad,
együk hát a Márton napi …libamadarakat…”

Hogy állunk föl ne kopjon, és gigánk szomjas ne maradjon e viharos időkben, spájz és pince tele legyen a jövő esztendőben is, kérdezzük: Múlhat-é ezen a babonán?!

Kedves Vendégünk, Bor Barátunk!

Fogadónk, éttermünk, borpincénk megnyitása óta fontos célnak tartom népi hagyományaink bemutatását, az elfelejtettek újraélesztésében való részvételt.

Talán ez a törekvésünk -ahogy az ételeink és boraink készítése során a hagyományok és a tiszta ízek iránti elkötelezettség- is hozzá járult, hogy éttermünket számos alkalommal választották a legjobbak közé.

www.youtube.com / Film-M Produkció / videó
Márton napi újbor kóstolás / Közzététel: 2014. nov. 14. - A Nyúl Yorki Szél Fiai Fogadó és Cellárium Márton napi libavacsorájához járt egy újbor kóstoló is a legendás pincében. Aki kérdez: a borivók. Aki válaszol: TiBorApátok.

www.youtube.com / Film-M Produkció / videó
Márton napi liba-tor-túra a Szél Fiai Fogadóban / Közzététel: 2014. nov. 13. - Nyúl Yorkban a Vaskapu u. 71-ben található

További hírek