Gasztronómia

„A fene a bendődbe ...”

Létrehozás dátuma: 2015.03.09.

Az ételt egy jó barátunk ihlette.

Elkészítés:

Hízott liba mája megsüttetett, és az meghasíttatott , érett, pácolt magyar tulkos tinó bélszínébe beléhelyeztetett. Vékonyra szelt húsos mangalica szalonnába tekertetett.Forró öntött vas serpenyőbe vettetett.

Az racka tejes bárányának gerinckoronája magos mustárral és frissen darált borssal kenettetett. Recegő olajban, serpenyőben megpiríttatott, majd forró sütőben rózsaszínre süttetett.

Pecsenye mártás készíttetett, libamájjal, konyakkal és vörösborral felfőzetve, krémes simára kevertetett.

Közben krumplis tésztából barátfüle szakíttatott. Beléje apróra vágott sült vargánya, spenót és puha gouda sajt töltetett. A tojás sárgával kencézett szélű tészta félbe hajtatott, villával lenyomkodva forró vízbe vettetett.

Zsemlye morzsa és finomra vágott dió egy kis dió olajon megpirongottatott, a főtt barátfüle belé forgatva melegen tartatott.

Mindez arányosan tányéra terelgettetett, és lefotóztatott.