A Borpince, Cellárium

A Borpince, Cellárium

Az ezeréves szőlő és borkultúrájú Pannonhalmi Borvidék friss fehérborai, és zamatos vörösborai jó hírét a nyúli dombok csodálatos fekvésének, és a helyi szőlős­gazdák hozzáértésének köszönheti. A ház pincéjében saját készítésű díjnyertes borokat, és több borvidék jeles itókáit kóstolhatja a látogató. „Kézmíves” boraink tradicionális módon, csak természetes anyagok felhasználásával, kizárólag hordós érleléssel készülnek. Borvidékünk versenyein különdíjakat, arany-, és ezüstérmeket nyertek. Vendégeinket bortúrára invitáljuk, a hazai borvidékek legjobb pincéiből válogatott borok révén Tokajtól Villányig bepillantást nyerhetünk a világhírű magyar borok változatos íz világába.

A gazda a borkóstolók során borismereti, bortörténeti, és borkezelési ismereteket nyújt a vendégeknek, akár csoportos, akár egyedi formában is. Borbarát kapcsolataink révén vállaljuk az ország más borvidékein pincelátogatásokkal, borkóstolóval egybekötött bortúrák teljes programú megszervezését, ritkaságok, muzeális borok beszerzését.

Figyelem! Borkóstolót csak előre egyeztetett időpontban tartunk. Vasárnap nincs borkóstolás!

  • Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06

dibbuk.hu
A Nyúlon túl: Szél Fiai Cellárium: Tibor apátok bora – kritika- Dibbuk - Gasztronómiáról - kíméletlenül
Kicsit sok is a jóból; ennyi humor alig fér el a palackon, „Tibor apátok bora”, Pannonhalmi Nyúl-York-i Priszling, ráadásul Nyúlról, a Szél Fiai Celláriumtól… Ez egy picit túlzás, és ha idevesszük a kézzel rajzolt palackdíszítést, meg a csavaros tetejt is; alapos okunk van gyanakodni. … - Cikk PDF-ben

Kapcsolódó anyagok: