A Borpince, Cellárium

A Borpince, Cellárium

Az ezeréves szőlő és borkultúrájú Pannonhalmi Borvidék friss fehérborai, és zamatos vörösborai jó hírét a nyúli dombok csodálatos fekvésének, és a helyi szőlős­gazdák hozzáértésének köszönheti. A ház pincéjében saját készítésű díjnyertes borokat, és több borvidék jeles itókáit kóstolhatja a látogató. „Kézmíves” boraink tradicionális módon, csak természetes anyagok felhasználásával, kizárólag hordós érleléssel készülnek. Borvidékünk versenyein különdíjakat, arany-, és ezüstérmeket nyertek. Vendégeinket bortúrára invitáljuk, a hazai borvidékek legjobb pincéiből válogatott borok révén Tokajtól Villányig bepillantást nyerhetünk a világhírű magyar borok változatos íz világába.

A gazda a borkóstolók során borismereti, bortörténeti, és borkezelési ismereteket nyújt a vendégeknek, akár csoportos, akár egyedi formában is. Borbarát kapcsolataink révén vállaljuk az ország más borvidékein pincelátogatásokkal, borkóstolóval egybekötött bortúrák teljes programú megszervezését, ritkaságok, muzeális borok beszerzését.

  • Image 01
  • Image 02
  • Image 03
  • Image 04
  • Image 05
  • Image 06

dibbuk.hu
A Nyúlon túl: Szél Fiai Cellárium: Tibor apátok bora – kritika- Dibbuk - Gasztronómiáról - kíméletlenül
Kicsit sok is a jóból; ennyi humor alig fér el a palackon, „Tibor apátok bora”, Pannonhalmi Nyúl-York-i Priszling, ráadásul Nyúlról, a Szél Fiai Celláriumtól… Ez egy picit túlzás, és ha idevesszük a kézzel rajzolt palackdíszítést, meg a csavaros tetejt is; alapos okunk van gyanakodni. … - Cikk PDF-ben

Kapcsolódó anyagok: